Zeebeesten, Galerie Joghem, 2019

 

Op 5 juli opende de expositie Zeebeesten, bij Galerie Joghem van Sanquin in Amsterdam. Deze tentoonstelling werd samengesteld rondom het prachtige werk De Krab van Erik Andriesse, uit de kunstcollectie van Sanquin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra leuk vond ik het dat mijn werk naast deze tekening kwam te hangen, omdat ik me nog herinner hoe ik voor het eerst in aanraking kwam met zijn werk op de kunstacademie. Tijdens een gast-les/bezoek van Jasper Krabbee had ik een grote houtskooltekening hangen, naast een serie foto’s en grafiek onder andere. We raakten in gesprek over de tekening en hij moedigde me aan door te gaan met het tekenen met houtskool. Nadat ik had verteld zelf blij te zijn met het rauwe karakter van het materiaal, gaf hij me aan eens te kijken naar de werken van Ger Lataster en Erik Andriesse. Aansluitend heb ik toen de resterende helft van mijn derde jaar volledig besteed aan het maken van een serie grote houtskool tekeningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de expositie kwam een bescheiden begeleidende folder uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De expositie is te zien van 2 juli t/m 30 augustus op de Plesmanlaan 125 in Amsterdam. Kijk voor openingstijden op de website: https://www.sanquin.nl/over-sanquin/exposities

 

 

 

← Back