‘Your call is not being answered…’, Lokaal WV15, Amsterdam, 2012

Your call is not being answered

Your call is not being answered……  please try again later.

Is een expositie over de snelheid van het hedendaagse leven in de grote stad en het ontvluchten van deze snelheid. Over hoe mensen zich voortbewegen door, en omgaan met, begrippen als tijd en afstand. Over aanwezig willen zijn op verschillende plekken tegelijkertijd, over met je hoofd ergens anders zijnen over contact maken en verliezen.

Cathelijn van Goor laat in haar werken het voorbij gaan van tijd en verschillende aspecten van tijd zien. In de meest recente werken staan de drukte en snelheid van het hedendaagse leven in grote steden centraal. Opkomend individualisme, langs elkaar heen leven en versnipperd raken als gevolg van een zapcultuur waarin men slechts fragmentarisch zaken aantikt door de drang niets te willen missen, spelen hierin een rol.

 Liesje van den Berk stelt met haar werk vragen over aanwezig zijn. Hoe verhoud je je tot de ruimte om je heen. Welke ruimte bestaat er tussen jezelf en de ander. Kun je ooit echt contact maken met de ander? En hoe verlies je niet de strijd voor het behoud van je persoonlijke ruimte en innerlijke rust, binnen een wereld waarin je constant wordt overladen door informatie, indrukken en afleidingen.

Met tijdens de opening Braziliaanse muziek van Brancka & Jeen Rabs, zang & gitaar.

← Back