WIELS Center for Contemporary Art, Brussels, 2015

 

 

Als onderdeel van het ‘Second Brussels International Underground Poetry Fest’, dat plaatsvindt op 11 t/m 13 september, zullen een aantal van mijn tekeningen worden tentoongesteld in WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst te Brussel.

 

 

1IZ-PfwlOpIndpL4O1npN67_bRFSo3pn6opg_e4h3PqSRFm-ry4N_LDy1gupvzHaTZY8TsroZ86eDrEC3NdhT4w-q8KGRuWqbs9ZwHKSoMXQXxAR-LubjBy7azL820b3Wd8Ny7q21KjxJEMWc7EmZko3RWuXfgIFfbXnZSs=s0-d-e1-ft

 

Tevens zal ik er mijn boek ‘Glitch Panorama #2’ tonen dat ik speciaal voor deze gelegenheid heb gemaakt.

Dit kunstboek is een onderdeel van de serie ‘Glitches’. In deze serie tekeningen ligt de focus op het idee dat de mens controle verliest over zijn eigen uitvindingen. De werken zijn afgeleid van foto’s die ik heb gemaakt tijdens een virtuele wandeling met Google Streetview, waar een omgeving over een breedte van circa 16 kilometer vervormd is geraakt door een software-fout.
Het landschap, waar je uren door heen kunt dwalen, ziet er daardoor uit als een mix tussen een sprookjeswereld en een set voor een horrorfilm.

‘Glitch Panorama #2’ is een kunstboek in de vorm van een leporello met hierin een piëzografie op ware grootte van de originele panorama tekening in grafiet. Het handgebonden boek is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 25 stuks en is via mij te koop voor 225,- incl. 6% btw.
Een piëzografie is een nieuwe techniek, vergelijkbaar met zeefdruk, maar met meer diepte en nuance in de kleur. Alle piëzografieën worden gedrukt met kleurvaste zeefdrukinkten op een speciaal voor dat doel omgebouwde printer, op hoogwaardig zuurvrij papier.

 

 

1 Glitch Panorama #2 UPF '15

 

4 Glitch Panorama #2 UPF '15

 

3 Glitch Panorama #2 UPF '15

 

http://poetryfest.brussels/

http://www.wiels.org/

 

 

← Back