Tekenkabinet, KunstSalon Assen, 2013

ASSEN – Het ‘Tekenkabinet’, opgericht door beeldend kunstenaar Manja van der Storm, reist het land door met een collectie van circa 240 tekeningen gemaakt door 130 kunstenaars.

Naast eerdere tentoonstellingen deze zomer in Museum Waterland te Purmerend en in eigen atelier in Amsterdam Westpoort is het Tekenkabinet voor deze derde presentatie uitgenodigd door KunstSalon Assen aan de Vaart NZ. De tentoonstelling is te bezoeken van 25 oktober tot en met 17 november. Verdeeld over vier kamers op twee verdiepingen en zorgvuldig onderling gecombineerd en gecomponeerd tekent zich een spannend en gevarieerd overzicht van hedendaagse tekenkunst af. Het enige thema is ‘autonome tekenkunst’, de tekening als zelfstandig kunstwerk, niet alleen als schets.

Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich zowel gevestigde als recent afgestudeerde tekenkunstenaars, werkend in abstracte, figuratieve, poëtische of hyperrealistische stijl, tekenend met potlood, krijt, inkt, aquarelverf of pastel. Uit Nederland, Duitsland, België en Engeland. Door het handzame formaat en de presentatie direct op de wanden kunnen alle tekeningen dicht op de huid worden ervaren. Zonder spiegelend glas of afleidende omlijsting. Alle tentoongestelde tekeningen zijn te koop tijdens de expositie en via de website.

Kijk voor alle deelnemende kunstenaars, tentoonstelling en meer informatie op: www.tekenkabinet.nl  De Kunstsalon Assen is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.

 

 

← Back