Preview Beek in Beeld 2.0, 2019

 

Op 23 juni opende de expositie Preview -Beek in Beeld 2.0, bij Artphy in Groningen. Net als voor Playground werd ik hiervoor afgelopen najaar uitgedaagd een werk te ontwikkelen voor een tentoonstelling in de openbare ruimte. Als alles naar wens verloopt zal in 2020 een kunstmanifestatie neer worden gezet langs een route van ruim 20 kilometer door het beekdal van de Mussel-, Ruiten- en Westerwoldse Aa. Op diverse locaties zal het werk van (inter)nationale hedendaagse kunstenaars, werkend in uiteenlopende disciplines, te zien zijn .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor deze tentoonstelling bij heb ik een maquette op schaal gemaakt, met de titel Waves of Lost and Found Footage. De deelnemende kunstenaars waren gevraagd in hun voorstel te reageren op het, door de klimaatcrisis veranderende landschap in het gebied Westerwolde. Ik heb de wetenschap dat dit gebied in de nabije toekomst onder water komt te staan gebruikt als uitgangspunt.

 

Waves of Lost and Found Footage in de expositie, met op de achtergrond Glitch Panorama 1 en My Digital Backyard 8

 

 

Om bezoekers inzicht te geven in de plannen en ideeën, maakte Artphy een kleine boekje met daarin alle voorstellen van de deelnemende kunstenaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over de expositie vind je hier.

 

 

 

 

← Back