Border/Line, Galerie Lokaal WV15, Amsterdam, 2015

Op zaterdag 9 mei om 16:00 opent de tentoonstelling ‘Border/Line’ in Galerie Lokaal WV15, Wormerveerstraat 15 Amsterdam.

Na de opening zullen de deelnemende kunstenaars het experiment aangaan en over de muren en elkaars werk heen tekenen.

Het resultaat zal worden getoond tijdens een feestelijke finnisage op 23 mei vanaf 16:00.

 

Lokaal wv15 flyer

 

 

Expositie Border/Line in Galerie Lokaal WV15

 

Unieke combinatie tekenaars tekent samen door op de muren

 

Van 9 t/m 23 mei is in Galerie Lokaal WV15 (Wormerveerstraat 15 in Amsterdam) de groepsexpositie Border/Line te zien met werk van zes verschillende tekenaars, van cartoonisten tot autonoom kunstenaars. Na de opening tekenen zij door op de muren over elkaars werk. Afzonderlijke tekeningen worden te koop aangeboden. Na de finissage op 23 mei worden de muren wit gekalkt.

De deelnemende tekenaars zijn Suus van den Akker (cartoonist), Jaron Beekes (striptekenaar, De lens van Spinoza, Epstein), Martien Bos (portrettekenaar, NRC Handelsblad), Cathelijn van Goor (autonoom kunstenaar), Milo (illustrator De Groene Amsterdammer) en Heleen Wiemer (autonoom kunstenaar).

Het is voor het eerst dat deze bijzondere combinatie tekenaars samen naar buiten treedt. De expositie is dan ook niet zonder risico, volgens de galeriehoudster Josilda da Conceicao. De tekenaars gaan er niet van uit dat het zal mislukken, maar geven toe dat het ook niet uit te sluiten valt.

Uitgangspunt voor de kunstenaars is het thema ‘grenzen’, in de ruime betekenis van het woord. Daarbij zullen ze ook de grenzen van het eigen vakgebied verkennen en door samenwerking waarschijnlijk ook verleggen.

De vernissage van de groepsexpositie is op 9 mei, de finissage op 23 mei.

 

http://lokaalwv15.com/

 

 

Resultaat:

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

 

← Back