Blog Kunstvierdaagse, Kunsthal 45, dag 3, 2022

 

Na een ietwat woelige eerste nacht in het appartement aan de dijk, werd ik wakker in een echte residency-mood. De wind zong gierend door de kier van de deur en vormde een duet met de af en aan langs zoemende auto’s. Ik ben uit bed gesprongen om het geluid op te nemen. Dit leek me heel representatief voor Den Helder. Nog geen idee waar het voor te gebruiken is, maar dat valt vast vanzelf een keer op z’n plek.

Lopend op weg naar de Kunsthal wilde ik even de gorilla met sleepsporen van de coffeeshop om de hoek fotograferen en aansluitend begon ik in de Kunsthal zelf vandaag ook mijn draai te vinden en heb ik goed door kunnen werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst heb ik een laag nat in nat aangebracht om invulling te geven aan de al gemaakte lijntekening. Een bewust grillig vloeien van kleuren om in de avond een tweede, meer precieze laag, aan te brengen voor meer detail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussendoor was er tijd voor een ijsje in de zon en een grote pizza, en een wandeling door de regen terug naar de Kunsthal. Waar we Roosmarijn, Susana en ik tot na 23:30 in volle stilte en concentratie hebben doorgewerkt.

 

 

Het is me duidelijk geworden dat ik mijn twee tekeningen niet op tijd af ga krijgen voor de opening. Maar met nog een paar uurtjes in de ochtend morgen is er vast al genoeg in de werken te ontdekken en zullen ze in elk geval al een boeiend beeld geven van wat ik voor ogen heb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

← Back