Blog Kunstvierdaagse, Kunsthal 45, dag 1, 2022

 

Deze kaart bracht mij op het idee voor het maken van de nieuwe serie werken, waarvoor ik bij Kunsthal 45 een eerste onderzoek doe.

 

 

 

 

Kaart van Menso Alting, van het noordelijk deel van Nederland, aan de wand van bevriend kunstenaar Menso Groeneveld.

 

Dit is de eerste kaart waarbij me bewust op viel dat er twee verschillende delen op te zien zijn, die het stuk land vanuit een ander perspectief laten zien. In het ene deel als plattegrond van bovenaf gezien, in het andere als een sfeerschets waarbij je een beeld krijgt van het landschap aldaar.

De reden dat mijn oog hier op viel, zal te maken hebben gehad met de nieuwe serie tekeningen Matter of Perspective, waaraan ik toen net was begonnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze serie toon ik beelden van Google Maps waarbij er foto’s aan elkaar geplakt geraakt zijn die zijn gemaakt op verschillende tijdsmomenten, waardoor er een diversiteit aan lichtinvallen; zon en regen, dag en nacht, en soms zelfs verschillende perspectieven als een lappendeken samen één beeld vormen
Hoor hier meer over in dit interview in de Audiotour van Opium, Radio 4:

 

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/opium/6bd7394a-6c12-4ccb-909c-60ef65b6bf77/2021-10-13-de-audiotour-on-bepaald-in-paviljoen-welgelegen-in-haarlem-met-cathelijn-van-goor

 

Op zoek naar bijzondere plekken in Google maak ik heel wat digitale reizen. Doordat ik vooral de ontdekte plekken die ik vind toon, zie je dit aspect als toeschouwer niet direct terug in mijn werk.
Het lijkt mij interessant om tijdens mijn werkperiode bij Kunsthal 45 te onderzoeken of het aspect van reizen in de digitale wereld, die als het ware een wereld op zich is geworden en zich paralel en autonoom naast onze wezenlik wereld lijkt door te ontwikkelen, van toegevoegde waarde kan zijn. Wellicht dat op deze wijze de kijker nog meer wordt meegenomen in het gevoel dat je met het betreden van Google Maps een nieuwe wereld instapt.

 

 

 

← Back