2 online lezingen, Powerlong Art Center – China, tijdens Rolling Snowball 14, 2022

 

Zondag 5 juni was alweer de laatste dag van de expositie Ni Hao, ROLLING SNOWBALL 14‘.
Deze expositie, georganiseerd door het CEAC en het Nederlands Consulaat in Guangzhou als viering van het 50 jarig bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland, was ruim een maand lang te zien in het Powerlong Artcenter in Xiamen.
Alleen al tijdens de opening die zowel offline was als online gestreamd werd, telde men 15.000 bezoekers.
Door de Corona maatregelen kon de delegatie van het Nederlands Consulaat de expositie pas bezoeken op 20 mei. Ter ere van deze gelegenheid werd er een tweede opening gehouden. Ik had het genoegen, samen met Nick Renshaw, Marjan Laaper, Xiaoyu (Temo) Dou en Tanja Smit, via een live online verbinding iets te vertellen over mijn werk, tijdens de de toer langs alle kunstwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze bijzondere tentoonstelling waardig af te sluiten was er tijdens de finissage op 5 juni een Artists Talk en Salon georganiseerd. Naast Prof. Qian Jian (tevens moderator) en Yang Zhiqian, was ik uitgenodigd een (vooraf opgenomen) video-lezing te geven en via een reeks op film vastgelegde antwoorden, deel te nemen aan het kunstenaarsgesprek. Alles bij elkaar weer een bijzondere ervaring, waar ik Ineke Gudmundsson, May Lee, Ye Qianfu en Nancy van het CEAC, het Xiamen Powerlong Art Center and het Consulate General of the Kingdom of the Netherlands in Guangzhou, zeer dankbaar ben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn digitale verschijning 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

← Back